Leuke kussens op de slaapkamer

Een kinderkamer inrichten is een van de moeilijkste projecten in huis. Een kinderkamer is namelijk zoveel meer dan een slaapkamer.

Deze kamer is het begin van de wereld van je kind. Het is een plek waar ze veilig in hun bedje liggen, maar er wordt ook gespeeld en speelgoed bewaard.

Er wordt rommel gemaakt en in de donkere hoekjes huizen monsters. Met al deze aspecten moet rekening gehouden worden bij de inrichting van de kamer.

En dan is er ook nog een groot verschil tussen jongens en meisjes. Dat geld zowel voor de inrichting van de kamer als voor de kleuren die gebruikt worden.

Zowel voor jongens als voor meisjes is het slim om de kamer neutraal in te richten. Met accessoires, kussens en plaids kun je de kamer dan verder aankleden en sfeer geven.

Een kamertje met witte muren en meubeltjes, kun je met een zacht roze vloerkleed, een mooi fuchsia plaid als sprei op het bed en verschillende tinten roze en paarse kussentjes, omtoveren in een echte meisjeskamer.

Als je het zelfde kamertjes aankleed met een vloerkleed in groen en blauw tinten, je een aqua plaid op het bed legt en er blauwe en groene kussens bij legt, ademt dezelfde kamer ineens een hele andere sfeer en zal een jongen zich er erg thuis voelen.

Ook kun je met kussens en plaids een fijn hoekje creëren om (voor) te lezen of te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een klamboe in de hoek van de kamer.

In de klamboe kun je op de grond een paar mooie paarse loungekussens en kussentjes in roze, rood en lila leggen. De zachte kussens en mooie kleuren zullen uw dochter uitnodigen om lekker te gaan liggen. Of boekjes te lezen en theekransjes te houden met haar knuffels en vriendinnen.

Jongens zullen een soortgelijke tent gebruiken om cowboy en indiaantje te spelen. Waarna hij er vast wel eens in slaap zal vallen, moegestreden en omringd door de fijne stoffen en knusse loungekussens.

Deze loungekussens staan overigens ook prachtig in een diepe vensterbank of onder een hoogslaper (valt ook fijner uit je bed dan op de harde vloer).

Zeker in combinatie met kleine lendenkussens of kussens voor op de bank zorgen ze voor een gezellige sfeer. En zijn het heerlijke hoekjes voor je kind om zich terug te trekken.

Naast dat kussens een fijne toevoeging zijn aan het interieur van het kamertje, zijn kinderen dol op de zachte materialen en mooie kleuren.

Kinderen spelen, slapen, stoeien en kroelen met de kussens en zijn er dol op. Voor de meest fantasierijke spellen zijn kussens een dankbaar attribuut, door hun eenvoud en zachtheid.

Kinderkamers zijn meestal niet de netste kamers van het huis, maar het geeft niet als de kussens overal liggen. Ze zijn snel en makkelijk opgeruimd, op het bed, in een mand, netjes opgestapeld of juist op een hoop in een hoekje van de kamer.

Kortom het beste accessoire voor de kinderkamer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.